KESELAMATAN SYARIKAT EMAS PUBLIC GOLD DAN PUBLIC SAFE

Pasukan Keselamatan Polis Public Gold Yang Dilantik Khas Oleh (PDRM) Dan Public Safe Tempat Peti Simpanan Keselamatan Milik Public Gold

KESELAMATAN SYARIKAT EMAS PUBLIC GOLD DAN PUBLIC SAFE

KESELAMATAN SYARIKAT EMAS PUBLIC GOLD 

Menitik berat aspek keselamatan adalah perkara yang penting sebelum seseorang bertindak melalukan sebarang urusan walhal dalam urusan pembelian sekalipun kita perlu mengambil berat dalam aspek ini.

Sepanjang saya berada dalam dunia emas, satu-satunya syarikat emas yang terbesar di Malaysia yang mana semua cawangan dijaga dan dipantau oleh Polis Bantuan khas yang dilantik oleh PDRM adalah syarikat emas Public Gold. Terima Kasih PDRM.

Polis bantuan ini penting untuk menjaga keselamatan dalam urusan jual beli emas di Public Gold dan menjaga keselamatan pelanggan Public Gold semasa berada di mana-mana cawangan Public Gold yang berada diseluruh Malaysia.

Polis bantuan adalah polis yang dilatih dan mendapat latihan(rekrut) di pulapol beberapa bulan di bawah Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Polis bantuan sentiasa menunggu kedatagan customer Public Gold dan mempastikan keberadaan kita lebih selamat dan selesa.

Terasa selamat dan memang sangat selamat. Dan terasa diri ini begitu berharga.

Bila berurusan dengan Public Gold pasti akan rasa diri sangat dihargai. Diriku begitu berharga dengan emas Public Gold.

Antara entiti yang dapat Polis Bantuan seperti Bank Simpanan Nasional , Pos Malaysia, Polis Bantuan Bandaraya, Polis Bantuan Pelabuhanan, Polis Bantuan Lebuhraya dan lain-lain.

Oleh itu, kita tidak perlu ragu-ragu lagi untuk mula beli dan menyimpan emas di Public Gold. Insyaallah semestinya selamat.

  

 

MAKLUMAT TENTANG POLIS BANTUAN KHAS PDRM

 

PENUBUHAN

Penubuhan Polis Bantuan adalah mengikut Bahagian IX, Akta Polis 1976 (Seksyen 47 - Seksyen 50) dan Peraturan-peraturan (Polis Bantuan) Polis 1970 (P.U. (A) 461 bertarikh 21 Disember 1970).

KUASA MELANTIK

Pegawai Kanan Polis Bantuan dari pangkat kehormat Inspektor hingga ke pangkat Superintendan adalah dilantik oleh Ketua Polis Negara dengan persetujuan Menteri Dalam Negeri:

Pegawai Rendah Polis Bantuan dari pangkat kehormat Koperal hingga ke Sub Inspektor atau Konstabel Polis Bantuan adalah dilantik oleh Pegawai Pemerintah yang mana terdiri dari Pesuruhjaya atau Ketua Polis Kontinjen berkenaan, atau mana-mana pegawai polis yang diberi kuasa bagi pihaknya.

Seseorang pegawai atau anggota Polis Bantuan hendaklah disifatkan berkhidmat dari bulan ke bulan, walau bagaimanapun tempoh perkhidmatan seseorang pegawai atau anggota Polis Bantuan itu adalah tertakluk kepada sebarang perjanjian yang dibuat dengan pihaknya.

KUASA DAN TUGAS

Seseorang anggota Polis Bantuan apabila menjalankan tugas-tugas polis dalam kawasan-kawasan yang ditetapkan hendaklah mempunyai kuasa yang sama dan hendaklah tertakluk kepada pihak berkuasa yang sama seperti seseorang pegawai polis yang setaraf pangkatnya.

Peranan utama ialah menjaga harta benda milik majikan dan mencegah jenayah dalam kawasan yang dipertanggungjawabkan.

Polis Bantuan Semasa melaksanakan tugas bersama-sama pegawai atau anggota polis biasa, pegawai atau anggota Polis Bantuan hendaklah disifatkan lebih rendah dari polis biasa yang sama pangkatnya. Anggota Polis Bantuan adalah ditugaskan dalam kawasan majikannya bagi tugas-tugas polis seperti berikut:-

· Rondaan, bit dan kawalan statik

· Kawalan orang ramai, memeriksa orang dan kenderaan

· Melindungi dan mengiring harta majikan

· Mencegah kesalahan-kesalahan jenayah

· Mengesan dan menangkap pesalah-pesalah

LATIHAN

Pasukan Polis Diraja Malaysia adalah bertanggungjawab memberi latihan polis terhadap anggota-anggota Polis Bantuan. Cawangan Latihan Kontinjen adalah dikehendaki menyediakan segala latihan-latihan asas dan sebarang latihan selanjutnya untuk anggota-anggota Polis Bantuan. Walau bagaimanapun, perbelanjaan untuk tempat tinggal, makanan, pengangkutan, peluru dan peralatan-peralatan lain yang diperlukan semasa latihan tersebut hendaklah ditanggung oleh majikan masing-masing.

Silibus latihan akan disediakan oleh Cawangan Latihan Bukit Aman. Perkara-perkara yang diajar adalah berfokus kepada pengetahuan dan kemahiran yang sepatutnya diketahui oleh pegawai Polis Bantuan berkenaan. Sebagai tambahan, kurikulum latihan yang mempunyai kaitan rapat dengan tugas jabatan-jabatan, Badan-badan atau Syarikat-syarikat berkenaan atau undang-undang yang dikuatkuasakan oleh majikan tersebut hendaklah juga diberi keutamaan.

SENJATAPI

Semua pegawai dan konstabel Polis Bantuan yang telah dilantik secara sah, boleh membawa dan menggunakan senjatapi yang dilesenkan di atas nama majikannya semasa menjalankan tugas-tugas rasmi yang diarahkan oleh majikannya dalam kawasan yang ditetapkan.

Sumber dari >> https://www.rmp.gov.my/orang-awam/polis-bantuan

  

 

PUBLIC SAFE

Kami menawarkan sistem peti besi terkini dan kemudahan dan perkhidmatan tahap tinggi yang disesuaikan khusus untuk memenuhi keperluan pelanggan kami. Dengan gabungan keselamatan, keselamatan dan kemudahan, kami adalah salah satu daripada Syarikat Deposit Selamat swasta yang terkemuka di Malaysia, yang menyediakan kemudahan penyimpanan selamat terjamin.


Dengan ciri-ciri keselamatan yang sangat canggih, anda boleh yakin bahawa barang-barang berharga anda tetap berada di tangan yang baik kerana peti deposit selamat anda hanya boleh diakses dengan kehadiran penjaga dan pelanggan kami di mana setiap akan diberi kunci untuk membuka kunci individu yang selamat peti deposit. Di samping itu, pelanggan juga dikehendaki menjalani proses pengesahan yang betul sebelum mengakses kawasan peti besi, di mana imbasan cap jari elektronik ditadbir, diikuti dengan pengesahan visual klien kami melalui pengenalan fotografi (melalui pasport atau MyKad) sebelum akses seseorang itu diberikan.

Public Safe Sdn Bhd (Keselamatan Awam) menjadikan penjaga yang sangat baik untuk barang-barang berharga anda yang kami percaya tidak boleh digantikan seperti barangan sentimental, dokumen penting, atau dokumen perniagaan yang anda tidak mampu untuk kalah.

Mudah

Tidak seperti bank, perkhidmatan kami direka khusus untuk penyimpanan peribadi. Kami memahami bahawa anda mungkin memerlukan akses kerap ke peti deposit selamat anda dengan notis yang sangat singkat, oleh itu kami beroperasi melebihi jam perbankan biasa. Bukan itu sahaja, anda boleh mengakses peti deposit keselamatan anda tanpa apa-apa caj untuk masa yang tidak terhad selepas pengesahan identiti melalui kedua-dua cara elektronik dan manual kami, yang tidak memerlukan giliran, menunggu atau kekecohan dan yang paling penting dalam privasi sepenuhnya.

Kerahsiaan

Kerahsiaan adalah keutamaan pertama kami dan anda boleh yakin bahawa butir-butir anda dan pemegang-pemegang bersama dipegang dengan penuh keyakinan. Anda tidak perlu untuk mendedahkan kandungan kotak anda dan melihat item anda boleh dilakukan dalam privasi lengkap dalam peti besi.

Penyimpanan

Pusat kami telah dibina untuk menentang kebakaran dan setiap bentuk serangan jenayah moden. Pengawasan elektronik dan sistem penggera dipantau oleh kakitangan keselamatan terlatih kami 24 jam sehari, manakala barang berharga anda ditempatkan dalam peti besi konkrit dan keluli yang sangat selamat yang dikawal suhu setiap masa. Lockers / Box kami dibekalkan oleh Chubb yang merupakan pengeluar Peti Deposit Keselamatan / Pengunci Selamat.

Penyewaan Mudah

Menyewa peti deposit keselamatan tidak boleh lebih mudah. Cuma lawatan singkat ke pusat untuk menyelesaikan minimum formaliti pada bila-bila masa semasa waktu pembukaan kami yang panjang. Tiada perlantikan diperlukan dan kakitangan kami sentiasa bersedia untuk memenuhi keperluan dan keperluan anda dengan kerahsiaan teratas.

Insurans

Perlindungan insurans penuh disediakan sebagai sebahagian daripada pakej sehingga had sebanyak RM 10, 000.00 setiap kotak. Sekiranya anda memerlukan insurans tambahan, kami akan dengan senang hati mengaturnya untuk anda pada bayaran yang berpatutan, untuk memastikan penjimatan maksimum, keselamatan, kemudahan dan ketenangan fikiran.

 

 

Inilah Public Safe milik Public Gold, Peti Simpanan Emas Terbesar yang terletak di Penang.

Anda simpan emas Public Gold?? disinilah tempat emas anda disimpan. Sangat sangat sulit dan dikawal 24 jam oleh Polis Bantuan dan juga kawalan CCTV.

Dalam bangunan Public Safe mempunyai sebanyak 5000 peti disediakan untuk kemudahan pelanggan. Ianya juga dibuka untuk pelabur pelabur emas untuk menyimpan emas mereka di Public Safe ini.

 

 Bila berfikir di mana untuk menyimpan barangan peribadi anda dan dokumen penting?

Public Safe adalah yang pertama untuk syarikat selamat terkemuka yang menyediakan keselamatan yang selamat. Ia boleh memastikan bahawa tanpa kunci dan kekunci anda selamat tidak boleh dibuka. Dengan gabungan keselamatan, keselamatan dan kemudahan kami, kami memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan kami.

 

Keselamatan awam boleh melindungi barang berharga anda dan dokumen perniagaan meterai ????Kami terletak di lokasi strategik & masa akses yang mudah untuk barang-barang berharga anda.Juga, kami menyediakan kadar sewa yang berpatutan. Hanya RM0.27 sehari anda mempunyai ketenangan minda mutlak Kindly hubungi 04 - 6441222 atau 017-4722916 untuk maklumat lebih lanjut. Anda boleh menghantar e-mel kepada kami di enquiry@publicsafe.com.my dan layari laman web kami di www.publicsafe.com.my ???? Kami buka hari Isnin - Sabtu 9.30 pagi-5.30 petang. Jangan ragu untuk melawat kami di 88E & 88F, Tingkat Bawah, Jalan Tun Dr. Awang, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang (bertentangan SPICE ARENA PENANG).